istorie


acum, când mai am puțin și părăsesc acest greu 2012 și în curând acest oraș, stau și-mi fac socoteliile. nu, nu e vorba de bani, aici e chestie sentimentală. 

mă gândesc încă de la începuturi, cum am fost și ce sunt acum.

la început eram de neoprit, eram acea micuță fetiță care se juca în grădina blocului cu păpuși și mașinuțe până se înnopta și o auzeam pe mama din ușa blocului ”Ada, vino în casă”, iar eu, o luptătoare cum am fost întotdeauna, ziceam, rugător ”Mai lasă-mă 5 minute”. iar acele 5 minute deveneau ore.

apoi, mai aproape de prezent ( pe la vreo 9-10 ani), am început să simt ceva ce oamenii numesc iubire. atunci nu știam ce e aia iubire, și nici acum nu știu, dar o simțeam. stăteam ascunsă cu prietena mea cea mai bună și trăgeam cu ochiul la băiatul acela drăguț, cu un aer degajat, după care ”mureau” toate fetele de vârsta noastră. atunci am aflat că Moș Crăciun nu există, că monștrii din casa scării sau de sub patul meu erau invenții, și că Apocalipsa nu avea să vină, cum obișnuiau să îmi spună fetele mai mari.

acum, de ceva timp, totul este diferit. mi-a dispărut acel zâmbet ștrengar de pe față, au apărut lacrimi (cu voie sau fără voie, din motive sau aiureli), au apărut lucruri (defapt nu sunt lucruri) numite ”suferințe”, care au început să mă formeze. 

sunt o fată puternică, sufletistă, iubitoare, dar foarte sensibilă. sper să mă modelez cât mai bine, să cresc mult mai frumos.

Imagine

 

*toate cele scrie mai sus sunt din perspecitva mea. (mega subiectivism)

Reclame

5 gânduri despre “istorie

  1. Draga Ada, exista Cineva care iti vede fiecare miscare, si lacrima care ti-a curs pe obraz atunci cand inima iti era ranita, tot El ti-a observat-o. Atunci cand crezi ca esti singura, El isi intinde mainile inspre tine, si asteapta sa te refugiezi la pieptul lui de Tata!. Dragostea Lui pentru tine, s-a manifestat prin trimiterea Fiului Sau pe pamant. Nu-i asa ca-i extraordinar? :).
    Iti doresc un sfarsit de An cat mai bun, si fie ca sufletul tau sa gaseasca linistea de care are nevoie! Cu drag, Melania!

  2. Chiar şi citind, ori de câte ori timpul ne permite, blogurile ce ne sunt dragi şi apropiate sufletelor noastre, nu poţi niciodată să ştii ce anume şi-a aşternut pe foaia cu dorinţe pentru 2013 cel/cea care se află “în spatele” cuvintelor frumoase şi a gândurilor bune împărtăşite. De aceea pare o misiune practic imposibilă să „personalizezi” un mesaj de sărbători, să cauţi să exprimi în cuvinte potrivite wish-list-ului fiecăruia ceea ce anume doreşti să transmiţi pentru noul an. Iar de mesaje „tip” ce tind a „păcătui” prin a transmite urări seci, comune, lipsite parcă de suflet şi căldură, n-am vrea să „abuzăm” pentru că am dori să simţiţi căldura şi gândurile bune pe care încercăm să le transmitem.
    Aşa că o să spunem simplu : sărbători cu bine şi un an mai bun ! Şi multă, multă sănătate !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s