dureri


Durerile nu sunt la fel. Nici măcar nu seamănă una cu cealaltă.

Când te doare stomacul simți cum ți se contractă mușchii din jurul lui și-ți urcă durerea până în coaste, atunci te apuci și dai cu Omez, No-Spa sau Nolpaza și nu te ajută cu nimic. Mai faci un ceai de mentă că așa ți-a zis cândva bunica, dar nici acela nu liniștește neastâmpăratul.

Când te doare spatele simți că-ți pășește cineva pe coloană și mușchi și parcă auzi cum se zdrobesc oasele la unison cu respirația la sacadată și stropii de transpirație ce-ți curg pe frunte; atunci te apuci și dau cu Indometacin și Diclofenac și se calmează durerea puțin, dar te ia stomacul mai tare de la antiinflamator.

Când te doare inima simți cum te strânge o mână de ce-vrei-tu-mai-rău și îi încetinește bătăile și nu știi ce medicament să iei pentru că ești prea tânăr ca să ai experiență cu așa ceva.

Durerile nu seamănă una cu cealaltă, dar ce faci când cel puțin acestea trei se întâmplă în același timp? Mergi la medic și stai 4 zile în spital și te stabilizează și-ți spune că trebuie să te operezi. Să tai, să scoți ce-i rău și să coși, că lași o cicatrice care să-ți aducă aminte că ai avut acele dureri. Astea, de cele mai multe ori, le rezolvă medicul.

Când te doare sufletul, te dor lacrimile, zâmbetele forțate, respirația, somnul, ziua și noaptea. Aici nu mai ai cum să mergi la urgențe, la UMF nu se predă așa ceva.

tumblr_mkl6f1kjby1qcvjc8o2_r1_500

Reclame

7 gânduri despre “dureri

  1. mă întristează atât de tare chestia asta, jur, în special ce ai spus jos de tot…
    și-mi pare rău pentru restul, rucs :*
    hope you will get better soon! *hug*

  2. Pentru ultima parte as zice ca e psihologul. Dar am probat doi, atunci cand unul dintre parinti a decedat. Si nu e nicio diferenta. As zice, mai degraba, ca cine nu-i puternic din fire… calca pragul de la psihiatrie. Tre’ sa bat de trei ori in lemn pentru asta…
    Chestia este ca daca ne-am fi nascut cu manuale de utilizare, poate viata ar fi fost mai putin umana iar bucuriile mai putin fericite. Pentru momentele de varf, orice se merita! Dependentii anonimi, noi, astia care ne multumit cu cate un gram de fericire din joi in pasti.

    xoxo, pentru ca meriti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s